Geboren!

 

 

 

                                                           

 

 

 

Op 18 augustus 2006 was het dan eindelijk zover. Toen is onze dochter

 

Aylana Tiomany

 

geboren !

 

Aylana woog 2755 gram bij haar geboorte en was 42 cm lang.

.

 

 

 

 

DE ZWANGERSCHAP

De zwangerschap had beter kunnen verlopen maar gelukkig is alles uiteindelijk helemaal goed gekomen. We hebben in elk geval heel veel foto’s aan de vele echo’s overgehouden. Meer over de zwangerschap, de echo’s en de kinderkamer vind je hier.

 

DE BEVALLING

Op woensdag 16 augustus (de uitgerekende datum) zijn we in het ziekenhuis geweest voor controle en uit de echo bleek dat alles er prima uitzag. De hoeveelheid vruchtwater was echter aan het afnemen en daarom besloot de gynaecologe om de zwangerschap in te gaan leiden. Op vrijdagochtend de 18e vertrokken we al om 7u00 ’s ochtends naar het ziekenhuis. Daar moesten we eerst nog even wachten tot kwart voor negen tot er een verloskamer vrij was. De bevalling werd ingeleid met een gelei en direct erna kwamen de eerste weeen op gang. Tegen de middag aan leek het allemaal nog niet zo snel te gaan en werd ons verteld dat de baby ook wel eens pas op zaterdag zou kunnen komen. Maar nadat de verloskundige om 12u30 de vliezen had gebroken werden de weeen heftiger. Met de ontsluiting leek het echter niet te vlotten en Chantal begon de pijn heel erg te voelen. Daarom werd er om 15u00 besloten om een ruggeprik te geven om de pijn te verlichten. Helaas hadden de anesthesisten twee pogingen nodig om raak te prikken zodat de prik pas gezet was om 15u50. In de tussentijd hadden de weeen op de operatiekamer in sneltreinvaart doorgezet en bedroeg de ontsluiting al 7 cm, zodat de prik eigenlijk iets te laat was. Maar na het toedienen van de ruggeprik ging het allemaal ook erg snel. Anderhalf uur na de ruggeprik om kwart over vijf mocht Chantal gaan persen met als resultaat dat Aylana om 17u40 ter wereld kwam. Ze werd eerst onderzocht, gewassen en aangekleed en toen kwamen de oma’s en opa al op bezoek. Met Chantal en Aylana gaat het erg goed. Beiden moesten na de bevalling een nachtje in het ziekenhuis blijven maar de volgende ochtend waren ze al thuis.

 

GEBOORTEKAARTJE

Omdat Aylana net voor het weekend geboren is, zijn de geboortekaartjes pas maandag klaar, maar dan komt het kaartje hier op de site te staan.

 

DE NAAM

Na maandenlang zoeken op internet en samenstellen van namenlijstjes waren we het er een paar maanden voor de bevalling eindelijk over eens dat de naam van onze dochter Aylana zou worden. Aylana is een verbastering van de naam Alana, die verschillende betekenissen heeft. In het Iers betekent de naam ‘Mooi, Lief kind’. In het Hawaiaans betekent de naam ‘Ontwakend’ en tenslotte in het Keltisch ‘Harmonie, steen of nobel’.

Ook de tweede naam was geen gemakkelijke keuze, maar uiteindelijk hebben we daar Tiomany voor gekozen. Tiomany is een vernoeming naar het paradijselijke eiland Tioman dat aan de oostkust van Maleisie ligt. Het eiland komt in vele lijstjes voor van mooiste eilanden en stranden ter wereld en vorig jaar hebben wij hier een week van onze huwelijksreis doorgebracht.

 

GASTENBOEK

In het gastenboek kun je een berichtje voor Chantal, René en Aylana achter laten.

 

FOTO’S

Hieronder staan de eerste foto’s die van Aylana genomen zijn:

 

 

PICT1004.JPG

 

PICT1007.JPG

 

PICT1009.JPG

 

PICT1010.JPG

 

PICT1011.JPG

 

PICT1012.JPG

 

PICT1013.JPG

 

PICT1016.JPG

 

PICT1017.JPG

 

PICT1018.JPG

 

PICT1020.JPG

 

PICT1023.JPG

 

PICT1024.JPG

 

PICT1025.JPG

 

PICT1028.JPG

 

PICT1031.JPG