Egypte

 

 

SHARM EL SHEIK

Decemver 2003 wilden we een weekje van de zon gaan genieten en Egypte leek de beste optie. We kozen voor Sharm El Sheik omdat je daar een boulevard en een centrum had waar’s avonds ook wat te doen was. We hadden het Sonesta hotel geboekt dat helemaal aan het einde van de boulevard lag. Het hotel was niet ver van het vliegveld rijden en lag direct aan het strand. Het hotel was een enorm groot complex met allemaal verschillende gebouwen en zwembaden. Overdag deden we niet veel anders dan zonnen tot een uur of vier in de middag. Tegen die tijd begon de zon al snel onder te gaan en werd het snel donker. ’s Avonds liepen we meestal over de boulevard richting het centrum. De boulevard liep langs alle grote hotels en af en toe waren er wat winkeltjes, waar ze je met de groot mogelijkste moeite naar binnen probeerden te krijgen. Ook wij ontwamen er niet aan om binnen thee te gaan drinken. Helaas viel dan niet mee om de winkel weer uit te komen en hadden we hier snel van geleerd. De rest van de vakantie probeerden we zo vriendelijk mogelijk te bedanken voor de eer, maar de Egyptenaren lieten ze niet makkelijk afschepen. We hadden echter niet veel interesse in de souvenirs die ze te koop aanboden. Natuurlijk hebben we wel een waterpijp meegenomen, want die verkopen ze echt op iedere hoek van de straat. Er zijn ook vele plaatsen waar je zittend op een kussen waterpijp kan roken. Je kiunt dan kiezen uit allerlei smaakjes, voornamelijk vruchten. Ondanks dat we allebei niet roken hebben we wel een paar keer de waterpijp uitgeprobeerd. Het is in Egypte eigenlijk net zoiets als een kopje thee of koffie drinken. In het centrum waren tal van winkeltjes en het is erg gezellig om tussen de winkeltjes door te lopen. Er is ook nog een oude centrum dat buiten het toeristen gedeelte ligt. Daar zijn we op een avond met de taxi heen gegaan. Hier waren ook vele winkeltjes, maar vele met dezelfde spullen.

Sharm El Sheik staat bekend als een duikersparadijs en je hoeft niet ver van de kust af te gaan om al schitterend koraal tegen te komen. Het nadeel is dat je bij het zwemmen het risico loopt je teen tegen een steen te stoten. Wij zijn met de glazen bodemboot boven het koraal gaan varen en hadden een prachtig zicht in het heldere water, waarin felgekleurde vissen zwommen.

Het was heerlijk om midden in de winter te genieten van de warme zon – de temperaturen lagen rond de 25 graden. En het was ook erg grappig om de kerstversieringen te zien in deze warmte, waar wij toch regen en sneeuw gewend zijn met de kerst.

 

LINKS

Klik hier voor handige links over Sharm El Sheik.

 

FOTO’S

 

Sharm El Sheik 12.jpg

 

Sharm El Sheik 13.jpg

 

Sharm El Sheik 17.jpg

 

Sharm El Sheik 19.jpg

 

Sharm El Sheik 20.jpg

 

Sharm El Sheik 28.jpg

 

Sharm El Sheik 3.jpg

 

Sharm El Sheik 39.jpg